Na czwartkowym warsztacie kulinarnym powstała pyszna roślinna włoska pasta z fasolą i gnocchi.
Naszą kuchnię i calusieńkie piętro wypełniły piękne zapachy warzyw i przypraw.
Przedstawiciele włoskiego Stowarzyszenia Nuova Destinazione d’Uso pokazali uczestnikom warsztatu bardzo ciekawy przepis na ręcznie wyrabiane gnocchi z mąki pszennej i orkiszowej oraz aksamitny sos z czerwonej fasoli, ziemniaków, marchewki, cebuli i czosnku.
Było naprawdę smacznie.
Książkę z przepisami na dania wegańskie można pobrać tutaj:
https://online.fliphtml5.com/ovphu/ujxj/
![](https://gok.pomiechowek.pl/wp-content/uploads/2024/04/417361610_762088619284027_975180853322514569_n-1024x683.jpg)
![](https://gok.pomiechowek.pl/wp-content/uploads/2024/04/417363653_762088315950724_2461866343681454545_n-1024x683.jpg)
![](https://gok.pomiechowek.pl/wp-content/uploads/2024/04/417374806_762088389284050_3452994729472069200_n-1024x706.jpg)
![](https://gok.pomiechowek.pl/wp-content/uploads/2024/04/417404845_762088235950732_6504248278411374221_n-1024x644.jpg)
![](https://gok.pomiechowek.pl/wp-content/uploads/2024/04/417413211_762088535950702_1671175151945067307_n-1024x683.jpg)
![](https://gok.pomiechowek.pl/wp-content/uploads/2024/04/417427159_762088072617415_1301441269927652377_n-1024x701.jpg)
![](https://gok.pomiechowek.pl/wp-content/uploads/2024/04/417481704_762088539284035_8916702527549677242_n-1024x683.jpg)
![](https://gok.pomiechowek.pl/wp-content/uploads/2024/04/418830861_762088185950737_4831571105009599152_n-1024x665.jpg)